Algemene voorwaarden DuurzaamInvesteren.nl
Laatst gewijzigd op: 08-07-2024
Artikel 1 - Definities
In deze algemene voorwaarden hebben de volgende termen met een hoofdletter de betekenis zoals hierna omschreven. Alle hierna gedefinieerde woorden en termen in het enkelvoud hebben dezelfde betekenis als in het meervoud en vice versa.
“AFM”: de Autoriteit Financiële Markten.
“Algemene Voorwaarden”: deze algemene voorwaarden.
“Artikel”: een artikel uit deze Algemene Voorwaarden.
“Cookieverklaring”: De cookieverklaring van DuurzaamInvesteren.nl, zoals gepubliceerd op de Website.
“Crowdinvesting”: de besloten vennootschap Crowdinvesting B.V., kantoorhoudende aan de Strawinskylaan 1755, Tower 7, Unit C1702, 1077 XX te Amsterdam, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 58407529, handelend onder de naam DuurzaamInvesteren.nl.
“Cybercrime”: criminaliteit op of via het internet, bijvoorbeeld digitale fraude, hacken, illegaal downloaden en andere criminele activiteiten waarbij gebruikgemaakt wordt van internet.
"Dienstenovereenkomst”: de raamovereenkomst tussen DuurzaamInvesteren.nl en Investeerder ten aanzien van de crowdfundingdiensten dan wel beleggingsdiensten van DuurzaamInvesteren.nl ten behoeve van Investeerder (in de kern; order execution).
“DuurzaamInvesteren.nl”: handelsnaam van Crowdinvesting B.V.
“ESCPR”: de Europese Crowdfundingverordening 2020/1503.
"Essentiële Beleggingsinformatie”: in relatie tot een Propositie onder de ECSPR, informatie over een Propositie als bedoeld in de ECSPR.
“Financiële Instrumenten”: de financiële instrumenten (zoals obligaties) die een Uitgevende Instelling voornemens is uit te geven (enkelvoud Financieel Instrument).
“Gebruiker”: een ingezetene van Nederland, België of Duitsland van 18 jaar of ouder, met een bankrekening in Nederland, die een Gebruikersaccount heeft aangemaakt en via DuurzaamInvesteren.nl investeert of de intentie heeft te investeren in Financiële Instrumenten.
“Gebruikersaccount”: het na Registratie door een Gebruiker aangemaakte profiel op de Website. Middels zijn geldige Gebruikersaccount kan een Gebruiker een Inschrijving op een Propositie doen.
“Informatiememorandum”: in relatie tot een Propositie onder de ESCPR een document dat naast de Essentiële Beleggingsinformatie wordt opgesteld over de Propositie, waaronder maar niet uitsluitend, de Financiële Instrumenten en de Uitgevende Instelling.
“Inschrijvingsperiode”: De periode gedurende welke Gebruikers een Inschrijving kunnen doen op een Propositie.
“Inschrijving”: een schriftelijke toezegging van een Gebruiker om onder de voorwaarden van de betreffende Propositie geld te investeren in een Propositie en zodoende een of meerdere Financiële Instrumenten te verwerven.
“Investeerder”: een Gebruiker die een Inschrijving heeft gedaan op een Propositie en als gevolg daarvan een of meerdere Financiële Instrumenten heeft verworven.
“Partijen”: DuurzaamInvesteren.nl en de Gebruiker.
“Privacyverklaring”: De privacyverklaring van DuurzaamInvesteren.nl, zoals gepubliceerd op de Website.
“Propositie”: een aanbieding van Financiële Instrumenten die door de Uitgevende Instelling aan Gebruikers wordt aangeboden via de Propositiepagina, waarop Gebruikers een Inschrijving kunnen doen.
“Prospectus”: in relatie tot een Propositie onder de Wft, het prospectus in de zin van de Prospectusverordening met informatie over maar niet uitsluitend, de Financiële Instrumenten en de Uitgevende Instelling.
“Prospectusverordening”: Verordening 2017/1129 betreffende het prospectus dat moet worden gepubliceerd wanneer effecten aan het publiek worden aangeboden of tot de handel op een gereglementeerde markt worden toegelaten.
“Propositiepagina”: de door DuurzaamInvesteren.nl ten behoeve van Uitgevende Instelling beschikbaar gehouden pagina op de Website waarop de Propositie, inclusief alle door de Uitgevende Instelling ten behoeve van de bezoekers van de Propositiepagina beschikbaar gemaakte informatie betreffende de Propositie wordt getoond, waaronder in ieder geval (i) het Prospectus dan wel (ii) de Essentiële Beleggingsinformatie tezamen met het Informatiememorandum.
“Registratie”: het door een bezoeker van de Website opgeven van de door DuurzaamInvesteren.nl gevraagde gegevens om een Gebruikersaccount aan te maken. Om een geldig Gebruikersaccount te verkrijgen is Registratie verplicht.
“Tripartiete Overeenkomst”: de Tripartiete Overeenkomst Investeerder en/of Tripartiete Overeenkomst Uitgevende Instelling.
“Tripartiete Overeenkomst Investeerder”: de overeenkomst tussen DuurzaamInvesteren.nl, Investeerder en de derde partij die het betalingsverkeer rondom, de verhandeling van en het register van Financiële Instrumenten verzorgt.
“Tripartiete Overeenkomst Uitgevende Instelling”: de overeenkomst tussen DuurzaamInvesteren.nl, Uitgevende Instelling en de derde partij die het betalingsverkeer rondom een Propositie en de Financiële Instrumenten verzorgt, alsmede de bewaring van de Financiële Instrumenten verzorgt overeenkomstig de Wge.
“Uitgevende Instelling”: een (rechts)persoon die een Propositie op de Website aanbiedt of voornemens is dat te doen.
“Website”: de website www.duurzaaminvesteren.nl.
“Wft”: Wet op het financieel toezicht.
“Wge”: Wet giraal effectenverkeer.
“Wwft”: Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme.
Artikel 2 - Toepassingsgebied en aanvaarding
De Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle diensten, aanbiedingen en services die DuurzaamInvesteren.nl heeft verricht of moet verrichten in relatie tot de Investeerder en/of Uitgevende Instelling alsmede op alle gebruik van de Website.
De Algemene Voorwaarden zijn in ieder geval van toepassing vanaf het moment van Registratie, ongeacht of DuurzaamInvesteren.nl de Registratie accepteert. Partijen verklaren de toepassing van enige andere (algemene) voorwaarden nadrukkelijk van de hand, behoudens de voorwaarden die volgen uit de Tripartiete Overeenkomsten.
DuurzaamInvesteren.nl is gerechtigd deze Algemene Voorwaarden zonder voorafgaand overleg te wijzigen of aan te vullen. De gewijzigde voorwaarden zijn geldig nadat zij op de Website zijn gepubliceerd. De meest recente versie van de Algemene Voorwaarden is te allen tijde vrijelijk beschikbaar op de Website.
Indien een of meerdere bepalingen in deze Algemene Voorwaarden nietig zijn of vernietigd mochten worden blijven de overige bepalingen onverkort van toepassing.
Artikel 3 - Dienstverlening en verplichtingen DuurzaamInvesteren.nl
DuurzaamInvesteren.nl biedt via de Website een platform aan waarop (i) Uitgevende Instellingen een Propositie kunnen aanbieden aan Gebruikers, en (ii) Gebruikers online een Inschrijving kunnen doen op Proposities (ontvangen en doorgeven van orders; execution only). De hiervoor benodigde functionaliteit is in de Website geïntegreerd.
De dienstverlening van DuurzaamInvesteren aan de Gebruiker bestaat uit en beperkt zich tot:
i. Het aan de Gebruiker toegang verlenen tot de Website de hierin geïntegreerde functionaliteit;
ii. Het waar nodig verlenen van technische ondersteuning aan Gebruikers bij gebruik van de functionaliteit van de Website.
Nadrukkelijk worden de volgende prestaties uitgesloten van de dienstverlening door DuurzaamInvesteren.nl:
i. Het toelichten van de inhoud van een Propositie aan Gebruikers en/of het beantwoorden van specifieke inhoudelijke vragen van Gebruikers over een Propositie;
ii. Het verlenen van (beleggings)advies aan Gebruikers in het algemeen en/of specifiek met betrekking tot een Inschrijving in een Propositie;
iii. Het actief bemiddelen of onderhandelen namens Gebruikers met Uitgevende Instellingen, of vice versa, teneinde Inschrijvingen tot stand te laten komen;
iv. Het beheren van de door Gebruikers gestorte gelden ten behoeve van een Inschrijving;
v. Het effectueren van de in de Propositie beschreven transactie (waaronder het opnemen van de Inschrijvers in een obligatie- of aandeelhoudersregister).
De in dit Artikel omschreven dienstverlening van DuurzaamInvesteren kwalificeert als het verlenen van een beleggingsdienst, zoals bedoeld in artikel 1:1 Wft of een crowdfundingdienst zoals bedoeld in artikel 2 lid 1 onder a ECSPR. Op grond van artikel 2:96 Wft dient DuurzaamInvesteren.nl over een vergunning van de AFM te beschikken om deze activiteiten te mogen verrichten. Een dergelijke vergunning is door de AFM verstrekt op 12 december 2013 (ten aanzien van het verlenen van een beleggingsdienst) en op 6 november 2023 (ten aanzien van de crowdfundingdienst). DuurzaamInvesteren.nl staat geregistreerd in het register van crowdfundingplatformen van de AFM: https://www.afm.nl/nl-nl/sector/registers/vergunningenregisters/crowdfundingplatformen
DuurzaamInvesteren.nl hanteert een aantal objectieve criteria bij het toelaten van Proposities op de Website. Deze zijn erop gericht om niet-passende Proposities (o.a. niet duurzame Proposities of Proposities waarvan redelijkerwijs vermoed kan worden dat deze verhoogd risico op criminele activiteiten met zich mee dragen) van de Website te weren. Er is echter geen sprake van een inhoudelijk onderzoek (due dilligence) of commerciële selectie van Proposities die vertoond worden op de Website.
DuurzaamInvesteren.nl behoudt zich het recht voor om Inschrijvers voor gebruik van de ontvangen en doorgifte van orders van de Website om een Inschrijving in een Propositie te doen transactiekosten (inclusief BTW) in rekening te brengen. Deze zullen altijd duidelijk vermeld staan en aan de Inschrijver voorgerekend worden voordat deze tot een Inschrijving over gaat. Voor de bewaring van Financiële Instrumenten en het betalingsverkeer rondom een Propositie en Financiële Instrumenten wordt gebruik gemaakt van een derde partij die hiervoor kosten in rekening brengt. Voor deze diensten geldt de Tripartiete Overeenkomst Investeerder.
DuurzaamInvesteren.nl classificeert Inschrijvers als niet-professionele beleggers dan wel niet-ervaren beleggers (onder de ECSPR) en behandelt Inschrijvers dienovereenkomstig. Dit doet zij vanuit een wens tot zorgvuldigheid richting Inschrijvers. Zo dient bijvoorbeeld een Inschrijver bij iedere Inschrijving een passendheidstoets te doorlopen. Daarenboven dient onder de ECSPR de Inschrijver iedere twee jaar te worden getoetst op kennis en ervaring en diens vermogen om verliezen te kunnen dragen. Indien en voor zover secundaire handel in Financiële Instrumenten mogelijk is gemaakt, is DuurzaamInvesteren.nl uitdrukkelijk niet betrokken bij dergelijke secundaire handel en wordt zodoende in dat geval door DuurzaamInvesteren.nl ook geen passendheidstoets doorlopen door partijen die Financiële Instrumenten willen (ver)kopen.
Gebruikers kunnen enkel gebruikmaken van de dienstverlening van DuurzaamInvesteren.nl als zij de Algemene Voorwaarden accepteren en de Dienstenovereenkomst en de Tripartiete Overeenkomst ondertekenen. Aan deze overeenkomsten zijn voorwaarden gesteld, die van tijd tot tijd kunnen worden aangepast, bijvoorbeeld vanwege wijzigingen in wetgeving of veranderde procedures. Als de Gebruiker niet bereid is deze aangepaste voorwaarden te accepteren kan dit tot gevolg hebben dat de Gebruiker geen Inschrijving(en) (meer) kan doen. Datzelfde geldt in het geval deze Algemene Voorwaarden worden aangepast en de Gebruiker de aangepaste Algemene Voorwaarden niet accepteert.
Onder de Tripartiete Overeenkomst Investeerder zal een derde partij o.a. het betalingsverkeer verzorgen rondom de Financiële Instrumenten. Als deze derde een partij is als bedoeld in artikel 4:87aa Wft, worden Investeerders in beginsel als depositohouders aangemerkt. Artikel 4:87aa Wft geldt voor de zgn. beleggingsondernemingen die gelden in eigen naam aanhouden, echter ten behoeve van de afzonderlijke cliënten. Hierdoor vormen deze gelden een zgn. afgescheiden vermogen van de derde. In deze situatie is het uitgangspunt dat de Investeerder, die cliënt is van de derde, beschermd is onder het depositogarantiestelsel, mits diens identiteit kan worden vastgesteld.
Artikel 4 - Intellectueel eigendom
DuurzaamInvesteren.nl is eigenaar van de Website. Alle intellectuele eigendomsrechten in verband met en/of voortvloeiende uit de Website, diensten, aanbiedingen en services van DuurzaamInvesteren.nl, waaronder maar niet beperkt tot het auteursrecht, het merkenrecht en het databankenrecht, berusten uitsluitend en volledig bij DuurzaamInvesteren.nl of diens licentiegevers, met uitzondering van de gegevens en informatie van de Proposities afkomstig van de Uitgevende Instelling.
Het is niet toegestaan om zonder voorafgaande toestemming van DuurzaamInvesteren.nl gegevens op de Website te verveelvoudigen of openbaar te maken.
Het verzamelen, verwerken, kopiëren, verspreiden, hergebruiken en ander gebruik van (gedeelten van) de Website (met inbegrip van persoonlijke gegevens van Gebruikers en de op de Website getoonde informatie, teksten en beeld) is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming van DuurzaamInvesteren.nl.
Het is niet toegestaan om zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van DuurzaamInvesteren.nl informatie en/of gegevens die zich op het besloten deel van de Website bevinden te verveelvoudigen, openbaar te maken of anderszins te gebruiken. Het besloten deel van de Website is dat deel dat na het inloggen via het Gebruikersaccount voor de Investeerder toegankelijk is.
Artikel 5 - Verplichtingen Gebruiker, Gebruikersaccount
Om een Inschrijving te kunnen doen op een Propositie dient een Gebruiker een Gebruikersaccount aan te maken, hiervoor is Registratie via de Website verplicht. Na Registratie kan de Gebruiker een eigen Gebruikersaccount aanmaken met eigen, unieke gebruikersnaam en wachtwoord.
Alle ingezetenen van de EU van 18 jaar of ouder met een EU IBAN nummer kunnen een Gebruikersaccount aanmaken. Ingezetenen van de Verenigde Staten zijn nadrukkelijk uitgesloten van het, direct of indirect, (laten) aanmaken, aanhouden of beheren van een Gebruikersaccount.
Iedere Gebruiker staat ervoor in dat hij bij het aanmaken van een Gebruikersaccount de juiste gegevens invult. De Gebruiker is hiertoe wettelijk verplicht.
Gebruikers zijn slechts gerechtigd tot gebruik van de Website dat naar het oordeel van DuurzaamInvesteren.nl als normaal kwalificeert.
Het is de Gebruikers niet toegestaan gebruik te maken van methoden, software of andere handelingen uit te voeren, welke, direct of indirect, in enige vorm, schade aan of onderbreking van de werking van de Website tot gevolg zouden kunnen hebben.
Gebruikers staan er nadrukkelijk voor in dat het verstrekte account niet, in welke vorm dan ook, bekend of beschikbaar wordt gemaakt aan derden. Een Gebruiker gaat zorgvuldig om met zijn Gebruikersaccount en is te allen tijde verantwoordelijk voor alle activiteiten die worden verricht middels zijn Gebruikersaccount.
Gebruikers dienen de gegevens met betrekking tot hun eigen Gebruikersaccount als persoonlijk en vertrouwelijk te beschouwen en de nodige maatregelen te treffen om de vertrouwelijkheid van deze gegevens te waarborgen.
Het is Gebruikers nadrukkelijk niet toegestaan om zich toegang tot de Website te verschaffen middels Gebruikersaccounts van andere Gebruikers of de (technische) beschermingsmiddelen van de Website (trachten te) omzeilen of dit voor anderen te faciliteren. Gebruikers moeten zorgdragen voor een adequate beveiliging van o.a. elektronische communicatie.
Indien een Gebruiker, ongeacht het in de voorgaande leden beschrevene, enig oneigenlijk gebruik of inbreuk op zijn Gebruikersaccount constateert, is de Gebruiker ertoe gehouden dit onmiddellijk aan DuurzaamInvesteren.nl door te geven middels melding via support@duurzaaminvesteren.nl.
DuurzaamInvesteren.nl is gerechtigd om, zonder overleg met Gebruikers of Uitgevende Instellingen, op enig moment en zonder opgaaf van reden (i) Gebruikers de toegang tot de Website geheel of gedeeltelijk te ontzeggen en (ii) een Inschrijving van een Gebruiker te annuleren indien er, naar het oordeel van DuurzaamInvesteren.nl, sprake is van handelingen die mogelijk in strijd zouden zijn met de wet of Algemene Voorwaarden van DuurzaamInvesteren.nl dan wel in enige vorm risicovol of schadelijk zouden kunnen zijn voor DuurzaamInvesteren.nl, andere Gebruiker(s) of Uitgevende Instelling(en). DuurzaamInvesteren.nl is nimmer aansprakelijk voor enige schade ten gevolge van een dergelijke handeling.
De Gebruiker is verplicht om zijn Gebruikersaccount regelmatig te controleren.
De Gebruiker is verantwoordelijk voor het tijdig doorgeven van wijzigingen in de (contact)gegevens.
Het Gebruikersaccount is in principe voor een onbepaalde tijd bruikbaar en kan door zowel DuurzaamInvesteren.nl als de Gebruiker op enig moment door opzegging worden beëindigd.
Beëindiging van het Gebruikersaccount laat onverlet verplichtingen die naar hun aard bestemd zijn om voort te duren.
Artikel 6 - Aansprakelijkheid
DuurzaamInvesteren.nl biedt uitsluitend een platform waarop Gebruikers en Uitgevende Instellingen bij elkaar worden gebracht en faciliteert hiermee dat Gebruikers en Uitgevende Instellingen tot een Inschrijving in een aangeboden Propositie kunnen komen en ontvangt hiervoor een marktconforme vergoeding. DuurzaamInvesteren.nl plaatst zelf geen Proposities, is geen adviseur (in welke vorm dan ook) van Uitgevende Instellingen en is niet anders bij de Proposities betrokken dan in de hiervoor beschreven faciliterende rol. DuurzaamInvesteren.nl is jegens de Gebruiker uitsluitend verantwoordelijk voor de beschikbaarheid en werking van de Website.
DuurzaamInvesteren.nl besteedt de grootst mogelijke zorg aan de betrouwbaarheid en actualiteit van de gegevens op de Website. Onjuistheden en onvolledigheden kunnen echter voorkomen. DuurzaamInvesteren.nl is – tenzij sprake is van opzet of grove schuld van haar zijde – nimmer aansprakelijk jegens Gebruikers:
i Voor schade als gevolg van onjuistheden of onvolledigheden in de door andere partijen, bijvoorbeeld een Uitgevende Instelling, aangeboden informatie;
ii. Voor schade die het gevolg is van problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via het internet (zoals storingen of onderbrekingen, fouten, of vertraging);
iii. Voor schade als gevolg van Cybercrime;
iv. Voor schade die het gevolg is van nalatig of onrechtmatig handelen van derden, met inbegrip van Gebruikers.
DuurzaamInvesteren.nl is gerechtigd het gebruik van de Website tijdelijk op te schorten in verband met onderhoud of wegens technische redenen. DuurzaamInvesteren.nl is nimmer aansprakelijk voor schade voortvloeiende uit een dergelijke onderbreking.
Uitgevende Instellingen zijn te allen tijde verantwoordelijk en aansprakelijk voor de aan een Propositie verbonden (verwijzingen naar) informatie, waaronder het Informatiememorandum en de Essentiële Beleggingsinformatie (voor Proposities onder de ECSPR) dan wel het Prospectus (voor Proposities onder de Wft), en zij staan exclusief in voor het naleven van de door hen aangegane (terugbetalings-)verplichtingen aan Investeerders. Een Inschrijver kan tegenover DuurzaamInvesteren.nl geen rechten ontlenen uit het feit dat een Propositie wordt aangeboden op de Website. DuurzaamInvesteren.nl is nimmer aansprakelijk voor schade voortvloeiende uit Inschrijving.
DuurzaamInvesteren.nl doet geen eigen inhoudelijk onderzoek (due diligence) op de Proposities, geeft geen advies en velt geen oordeel over de risico’s of het potentiële rendement verbonden aan het doen van een Inschrijving of de kans van slagen van een Propositie. Informatie op de Website zal door Gebruikers dan ook niet als advies of oordeel geïnterpreteerd worden. De beslissing tot het doen van een Inschrijving is altijd volledig voor rekening en risico van de Inschrijver. DuurzaamInvesteren.nl is nimmer aansprakelijk voor schade voortvloeiende uit een Inschrijving.
Gebruikers wordt erop gewezen dat Proposities onder de ECSPR gepaard gaan met de Essentiële Beleggingsinformatie. Deze informatie is verplicht gesteld onder de ECSPR. Daarnaast wordt in relatie tot een Propositie onder de ESCPR een Informatiememorandum opgesteld. Voor Proposities die onder de Wft vallen (en zodoende niet onder ECSPR vallen) geldt het Prospectus als verplicht gestelde informatie. Voorgaande houdt in dat als gevolg van de verschillende soorten wetgeving, de informatie die Gebruikers ontvangen over een Propositie verschillen al naar gelang deze onder de ECSPR dan wel onder de Wft (en daarmee Prospectusverordening) vallen. Overeenkomstig lid 4 wordt benadrukt dat uitsluitend Uitgevende Instellingen verantwoordelijk en aansprakelijk zijn voor de hiervoor bedoelde informatie.
In geval een Gebruiker toch DuurzaamInvesteren.nl aansprakelijk tracht te stellen voor schade voortvloeiend uit een Inschrijving, dan zal een eventuele aansprakelijkheid van DuurzaamInvesteren.nl jegens de Gebruiker te allen tijde beperkt zijn tot vergoeding van de directe schade tot ten hoogste het bedrag aan transactiekosten dat de Gebruiker heeft betaald aan DuurzaamInvesteren.nl bij het doen van de betreffende Inschrijving. DuurzaamInvesteren.nl is nooit aansprakelijk voor indirecte schade, waaronder in ieder geval begrepen gederfde winst, gemiste besparingen, afgenomen goodwill, schade door bedrijfsstilstand, schade als gevolg van aanspraken van derden, verlies van gegevens en gevolgschade.
Artikel 7 - Overmacht
In geval van overmacht van DuurzaamInvesteren.nl worden dier prestaties opgeschort voor de duur van de overmachtstoestand. In geval van een overmachtstoestand heeft een Gebruiker geen enkel recht op enige (schade)vergoeding, ook niet indien DuurzaamInvesteren.nl als gevolg van de overmacht enig voordeel mocht genieten.
Onder overmacht wordt verstaan elke van de wil van DuurzaamInvesteren.nl onafhankelijke omstandigheid, waardoor zij haar verplichtingen in redelijkheid niet meer kan nakomen, ongeacht of die omstandigheid te voorzien was. Tot die omstandigheden worden onder andere, maar niet uitsluitend, gerekend: maatregelen van een overheidsinstantie, onvoldoende personele bezetting bij ziekte, machinedefecten (computers inbegrepen), technische storingen en overmacht bij het verloren gaan van gegevens in de meest ruime zin van het woord.
Artikel 8 - Privacy en ‘Cookies’
DuurzaamInvesteren.nl verwerkt in het kader van haar dienstverlening persoonsgegevens. DuurzaamInvesteren.nl neemt hierbij de relevante wettelijke bepalingen en de bepalingen uit de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) in acht. In de Privacyverklaring is aangegeven hoe DuurzaamInvesteren.nl met persoonsgegevens omgaat. Deze privacyverklaring kan op de Website worden geraadpleegd.
DuurzaamInvesteren.nl is gerechtigd om persoonsgegevens uit te wisselen met derden die door DuurzaamInvesteren.nl worden ingeschakeld in de uitvoering van haar diensten. Op grond van bepaalde wettelijke verplichtingen, zoals de Wwft, kan het zijn dat DuurzaamInvesteren.nl zonder dit te (mogen) melden informatie aan derden moet verstrekken.
Teneinde Gebruikers van de Website een snellere en persoonlijkere gebruikservaring te bieden vraagt DuurzaamInvesteren.nl bezoekers toestemming om ‘cookies’ (kleine tekstbestanden die gebruiksinformatie van de bezoeker bewaren) te mogen plaatsen op de computer van de Gebruiker van de Website en/of Gebruikersaccount. DuurzaamInvesteren.nl neemt hierbij de relevante wettelijke bepalingen en de bepalingen zoals neergelegd in de Cookieverklaring in acht. De Cookieverklaring kan op de Website worden geraadpleegd.
Artikel 9 - Klachtenregeling
Gebruikers kunnen klachten doorgegeven via het formulier op de Contact pagina op de Website https://www.duurzaaminvesteren.nl/contact/klachtenprocedure-support of per e-mail via support@duurzaamInvesteren.nl.
DuurzaamInvesteren.nl zal zich inspannen de klacht zo spoedig mogelijk af te handelen. Binnen vijf werkdagen zal DuurzaamInvesteren.nl in elk geval reageren per e-mail en mee delen of en zo ja welke vervolgstappen zullen worden genomen.
Als een klacht ziet op het door een Uitgevende Instelling niet voldoen aan diens verplichtingen jegens een Inschrijver, zal DuurzaamInvesteren.nl de Uitgevende Instelling hierop aanspreken voor zover DuurzaamInvesteren.nl dit, naar haar uitsluitende oordeel, noodzakelijk acht. DuurzaamInvesteren.nl is echter geenszins verantwoordelijk voor de verplichtingen van een Uitgevende Instelling jegens een Inschrijver.
Artikel 10 - Overig
Op de Algemene Voorwaarden is Nederlands recht van toepassing. Alle geschillen naar aanleiding van deze Algemene voorwaarden zullen worden voorgelegd aan de bevoegde rechter te Amsterdam.
Voor vragen of opmerkingen kunt u rechtstreeks contact opnemen met DuurzaamInvesteren.nl. Dit kan per e-mail aan support@duurzaaminvesteren.nl. Additionele contact gegevens (waaronder postadres, telefoon, e-mail formulier) en de klachtenprocedure zijn te vinden op de Contactpagina op de Website https://www.duurzaaminvesteren.nl/contact/klachtenprocedure-support